Elvis kerkdienst

Elvis-kerkdienst Harderwijk: Crying in the Chapel!

Op zondag 29 oktober wordt er een speciale Elvis-kerkdienst gehouden in de Regenboog. De dienst begint om 19.30 uur.

Dominee Fred Omvlee (Hoofd Geestelijke Verzorging Koninklijke Marine) is Elvis-fan en organiseert al 20 jaar Elvis-kerkdiensten. In deze dienst wordt over het ‘leven’ van Elvis verteld met al zijn ups en downs. Elvis overleed op 42-jarige leeftijd in 1977, was verslaafd aan medicijnen: pillen die hij had leren slikken in zijn diensttijd en waar hij geen kwaad in zag. Het leidde tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven. De boodschap van deze dienst is: zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand. We horen en zingen Elvis-gospels, maar het is ook ‘gewoon’ een kerkdienst met toepasselijke bijbellezing en gebed. Dominee Fred Omvlee zingt zelf en wordt begeleid door de band The Rising Clouds.

Namens de Evangelisatiecommissie: Iedereen is van harte welkom, wel kom dan! Ze zien u allen graag!

 


Een mooie terugblik van een Elvis Kerkdienst in Dishoek

DISHOEK – Het was een bijzondere dienst in de rooms-katholieke toeristenkerk in Dishoek, op zaterdag 19 augustus. Tijdens de dienst, met de titel ‘Crying in the Chapel’, was de zingende Elvis-dominee Fred Omvlee te zien en te horen. Het was een primeur voor Zeeland.

Op 16 augustus 1977 overleed Elvis Presley, de rockstar die vele jongeren in de jaren vijftig en zestig inspireerde. Dominee Fred Omvlee, geestelijk verzorger bij de koninklijke marine, was de voorganger in deze speciale dienst. Hij is al bijna 50 jaar Elvis-fan en houdt de laatste 20 jaar Elvis-kerkdiensten, waarin hij zelf ook nummers van zijn idool zingt. Elvis overleed op 42-jarige leeftijd, verslaafd aan medicijnen en depressief. Elvis speelde in veel B-films, maar maakte in 1968 een comeback. Elvis was de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij combineerde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll. Met Heartbreak Hotel wist hij de jonge John Lennon, Keith Richards en Bob Dylan te inspireren.

Gospelsongs
Elvis’ carrière kende ups en downs: hij heeft twee jaar in militaire dienst gezeten in Duitsland. Hij zong graag gospelsongs. Dat gegeven kwam ook naar voren in de viering: niet alleen het levensverhaal van deze superster kwam voorbij, ook verschillende van zijn hits waren te horen en gospels als Crying in the Chapel, Peace in the Valley, How Great Thou Art en If the Lord wasn’t walking by my side. Een aantal Elvis-gospels werden samen met de kerkbezoekers gezongen. Het was daarnaast ook een reguliere kerkdienst, met een bijbellezing en gebed.

Bruggen tussen moderne cultuur en geloof
Dominee Fred Omvlee woont in Monnickendam is predikant namens de Protestantse Kerk bij de Koninklijke Marine. Hij is onder meer uitgezonden geweest naar Afghanistan, Curaçao en naar de gebieden voor de kusten van Liberia en Libië. Aan de Universiteit van Amsterdam gaf hij in vanaf 2010 twee jaar college over Elvis. In 2006 organiseerde hij een Elvis-kerkdienst in Paradiso. Sinds 2007 is hij actief met kerkdiensten via LinkedIn, Twitter en Facebook onder de noemer ‘Social Sunday’. Van 2013 tot 2016 was hij de dominee van de internetkerk ‘Mijn Kerk’, van de Protestantse Kerk. Hij slaat graag bruggen tussen moderne cultuur en geloof. Zo lanceerde hij in 2012 de zogenoemde Top2000-kerkdiensten. Omvlee gebruikt graag stellingen als ‘iedereen is gelovig’ en ‘zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand’. Sinds 2017 durft hij zelf ook Elvis gospels zelf te zingen. Hij droomt van een kapel die gewijd is aan geloof en muziek van Elvis Presley. Meer informatie daarover is te vinden op www.elviskapel.nl.

Kom jij ook naar de Elvis kerkdienst in de Regenboog!


Georganiseerd op:

Startzon 29 oktober 2023 om19.30Tot ongeveerzon 29 oktober 2023 om21.00

Locatie:

de Regenboog
Locatie gegevens
AdresBiezenplein 1
Postcode3845 KAPlaatsHarderwijk