de Bijbelgespreksgroep

Wil je Jezus Christus (gaan) volgen? Wil je Hem daarom beter leren kennen? Doe dan mee met de Bijbelgespreksgroep van Echo! Samen willen we de Bijbel beter leren begrijpen én toepassen. Iedereen kan meedoen, of je nu al iets van de Bijbel weet of niet.

Thema: onder de indruk van Jezus
In het Bijbelstudieboek ‘Christus alleen’ neemt Bijbelleraar Hans Alblas de lezer op een inspirerende ontdekkingstocht mee door de Kolossenzenbrief. Aan het begin van zijn boek maakt Hans duidelijk dat de gelovigen in Kolosse verlangden naar meer kennis en inzicht van God. Ze spanden zich erg in met allerlei vormen van spiritualiteit. Daarbij waren ze echter de kern van het evangelie van Jezus Christus kwijtgeraakt. Door de hoofdstukken heen legt Hans uit hoe Paulus in deze brief de Kolossenzen daarom wijst op de unieke en verheven positie van Christus. Jezus is de enige weg tot het werkelijk kennen en dienen van God. De schrijver vertaalt dit onderwijs van Paulus eenvoudig en praktisch door naar het (geloofs)leven van alledag. Paulus’ boodschap aan de Kolossenzen blijkt ook voor christenen in onze tijd veel te zeggen te hebben. Het bestuderen van deze brief helpt je in het centraal stellen van Jezus Christus in je leven.

Gespreksgroep
Echo biedt de mogelijkheid om onder leiding van Hans Alblas in gesprek te gaan over enkele hoofdstukken uit ‘Christus alleen’. Deelnemers aan de gesprekgroep bereiden zich thuis voor door het te bespreken hoofdstuk te lezen. Na een korte inleiding door Hans, gaan we met elkaar in gesprek over de verwerkingsvragen- en opdrachten aan het einde van elk hoofdstuk. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en vragen en we nemen ook de tijd voor gebed met en voor elkaar (voor wie dat wil).

Plaats
Echo-centrum, Melis Stokelaan 91a in Harderwijk.

Kosten
90 euro per persoon + aanschaf boek ‘Christus alleen’ a 13,95 euro.
Vroegboekkorting: geef je op voor 12 augustus en ontvang 15 euro korting.

Ochtend- en avondgroep
Je kunt kiezen uit een ochtend- en avondgroep. Voor beide groepen geldt wel dat er minimaal 8 deelnemers nodig zijn om te kunnen starten.

Ochtendgroep
Duur: zes donderdagavonden, 19:45 tot 22:00 uur.
Data: 12 en 26 september; 10 en 31 oktober; 14 en 28 november (reserve: 12 december).

Avondgroep
Duur: zes dinsdagochtenden, 09:45 tot 12:00 uur.
Data: 10 en 24 september; 8 en 29 oktober; 12 en 26 november (reserve: 10 december).

Programma

Datum Onderwerp Voorbereiding
10 of 12 sept. Jezus is uniek ‘Achtergronden’ (p. 10+11) en hoofdstuk 4
24 of 26 sept. Jezus is de allerhoogste Hoofdstuk 5
8 of 10 okt. Jezus omvat het leven Hoofdstuk 6
29 of 31 okt. Jezus is hoofd van de kerk Hoofdstuk 7
12 of 14 nov. Jezus is de volheid van God Hoofdstuk 8
26 of 28 nov. Jezus brengt verzoening Hoofdstuk 9
[ 10 of 12 dec. ] [ Reservedatum voor als er een ochtend/avond uitvalt ]

 

Aanmelden
We ontvangen je aanmelding bij voorkeur via dit internetformulier. Je kunt ook mailen of bellen naar Hans Alblas: hansalblas@omnicus.nl | 06-40527657. Kun je niet op bovenstaande data, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden over een eventuele volgende keer, laat dat dan ook even weten.

Het boek bestellen
Het Bijbelstudieboek ‘Christus alleen – lessen uit de Kolossenzenbrief’ kun je bestellen in de webwinkel van Hans Alblas: www.omnicus.nl/winkel.


Georganiseerd op:

Startdi 10 september 2019 om00.00Tot ongeveerdi 10 september 2019 om00.00

Locatie:

Stichting Echo
Locatie gegevens
AdresMelis stokelaan 91-A
Postcode3842 GLPlaatsHarderwijk