Dienst met: Joop Gottmers

Van kickbokskampioen en drugscrimineel naar bekeerd christen
Joop Gottmers vertelt zijn verhaal in Harderwijk

joop-gottmers-grootJoop Gottmers (1963) groeit op als zoon van een café-eigenaar in Rotterdam en Brabant, waar hij al jong met geweld te maken krijgt. Waardering krijgt hij alleen van zijn vader als hij wint met boksen. Zo wordt hij in 1986 Europees kampioen kickboksen.
Een paar jaar later verhandelt hij zijn eerste partij cocaïne. Uiteindelijk raakt hij zelf ook verslaafd en is hij twee keer veroordeeld tot gevangenisstraf.

Deze levensstijl richt Gottmers te gronde, lichamelijk maar vooral psychisch. Als Gottmers aan de grond zit, komt God in zijn leven en verandert er veel.
Over zijn vroegere leven zegt Joop nu: “Het leven wat ik geleefd heb, mag niet voor niets zijn geweest”. Daarom gebruikt hij nu zijn verleden als een getuigenis, een waarschuwing en een bemoediging. Gottmers: “Iedereen die gevangen zit in een verslaving of in een levenspatroon, kan uit mijn verhaal moed vatten en hoop krijgen”.

Joop Gottmers geeft lezingen over zijn leven in gevangenissen, kerken, op scholen en bij bedrijven, al dan niet in combinatie met boks clinics. Hij komt naar Harderwijk op uitnodiging van de Evangelische Gemeente Harderwijk (EGH).
Op 18 december zal hij een spreekbeurt houden tijdens de kerkdienst van de EGH. De diensten van de EGH worden gehouden in CBS Willem Alexander, Veldkamp 33, Harderwijk en beginnen om 10.00 uur. Voor baby’s en peuters is er een opvang en basisschoolkinderen kunnen een apart programma volgen.

Voor meer informatie over Joop Gottmers zie www.stichtingdegoedeaarde.nl. De website van de EGH is www.evangelischegemeente.org.


Georganiseerd op:

Startzon 18 december 2016 om10.00Tot ongeveerzon 18 december 2016 om11.00

Locatie:

Evangelische gemeente
Locatie gegevens
AdresVeldkamp 33
Postcode3843 BGPlaatsHarderwijk