Ministry-cursus

Dit najaar zal de Ministry-cursus (New Wine – NGK Houten) in het Visnet, wijk Frankrijk, van start gaan, niet alleen voor eigen leden maar voor iedereen. Omdat het aantal deelnemers maximaal 70 kan zijn, is het goed om u z.s.m. aan te melden.
Ministry is een gebedsmodel waarbij twee mensen bidden voor een derde persoon: ‘Bidden met mensen in de kracht van de Heilige Geest’. In sommige gemeenten wordt Ministry vertaald met ‘persoonlijk gebed’, ‘persoonlijke voorbede’ of ‘zegenend bidden’. Bij Ministry verwachten we dat God door zijn Geest daadwerkelijk aanwezig is (Lucas 11:13). Het gaat daarbij niet om de bidders, maar om God die door de Heilige Geest wil werken in het leven van de persoon die om gebed vraagt. In Engeland wordt gezegd: ‘Ministry is zegenen wat God aan het doen is’.
Graag nodigen wij je uit om aan de Ministry-cursus deel te nemen, zodat je kunt leren hoe je deze mooie vorm van geestelijke dienstbaarheid ook zelf kunt geven.
De cursus is toegankelijk voor iedereen die verlangt te groeien in gebed, want ook voor je persoonlijk gebedsleven is deze cursus van grote waarde. Niet iedereen vindt bidden namelijk even gemakkelijk en ook niet iedereen voelt zich even vrijmoedig om voor een ander te bidden. De cursus is erop gericht om je te helpen daarin te groeien.

Hoe ziet een Ministry-cursus eruit?
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, op een vaste avond vijf weken achter elkaar. De dinsdag avonden van 30 oktober tot 27 november 2018.
De bijeenkomsten beginnen met lofprijzing, daarna volgt onderwijs vanuit de Bijbel en het in praktijk brengen van het Ministry gebed. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: Bijbelse basis, Praktijk van Ministry-gebed, Genezing, Vervulling met de Heilige Geest, Vergeving, Luisteren naar God.
De cursussen kennen geen verplichte uniforme structuur en inhoud. De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de Ministry-cursus ligt bij het team dat de cursus geeft.

 

datum 30/10 6/11 13/11 20/11 27/11
onderwerp 1 Een Bijbelse basis voor deze bediening Bidden om vervulling met de Heilige Geest Luisteren naar God Vergeving ontvangen Omgaan met duistere machten
onderwerp 2 De praktijk van Ministry Bidden om genezing Oefenen met Luisteren naar God Anderen Vergeven Leiding van God in ons leven

De cursusprijs voor deze 5 avonden is € 25,- (voor een boekje en voor reiskosten van het ministryteam). De avonden zullen om 20.00 uur beginnen (inloop met koffie 19.45 uur) en tot 22.00 uur duren. Lokatie: Het Visnet, Frankenskamp 2, Harderwijk.

Voor informatie of opgave:
Ds J. Telgenhof, jstelgenhof@solcon.nl.
Eilene Schouten, eileneenkees@solcon.nl
Evert Westerink, ewester@caiway.nl

 

Voor aanmelding ontvangen wij graag de volgende gegevens:
Naam :
e. mail adres :
Tel nummer :
Kerkgenootschap :


Georganiseerd op:

Startdi 30 oktober 2018 om20.00Tot ongeveerdi 30 oktober 2018 om22.00

Locatie:

het Visnet
Locatie gegevens
Locatie
AdresFrankenskamp 2
Postcode3848 DEPlaatsHarderwijk