Thomasviering

Zondag 27 mei is er om 12.30 uur in de Plantagekerk aan de stationslaan 136 in Harderwijk een Thomasviering. Het Thema van deze viering is ‘Vuurtje stoken’. Wie kent het niet? Lekker een vuurtje stoken, misschien in je tuin; in de barbecue, de tuinhaard of vuurschaal. Of wellicht is vuur een herinnering aan vroeger, aan een vuurtje in de kachel of een mooi kampvuur? Vuur, het heeft iets magisch. Je kunt er uren naar kijken. Vuur geeft warmte, maar kan tegelijkertijd ook verwoestend zijn.

In de bijbel staat een verhaal over een brandende braamstruik, waarbij het vuur niet verwoestend is. Dit nieuws zou als een lopend vuurtje door Mozes verspreid kunnen worden, maar dat doet hij in eerste instantie niet. Het vuur inspireert hem (nog) niet tot de opdracht die God hem wil geven. Hij staat niet meteen in vuur en vlam. Mozes moet erover nadenken, het vuur zet hem tot nadenken, leidt tot verstilling. Zal in hem het heilige vuur gaan branden om te doen wat God aan hem vraagt?

In deze Fakkelviering willen we op verschillende manieren stilstaan bij de betekenis van dit verhaal en bij wat het vuur met ons doet. Laat jij je opstoken of ben je al een beetje opgebrand?

Voorganger is ds. David Kroeze.
‘l Esprit verleent haar medewerking aan deze dienst.

Welkom op 27 mei om 11.30 uur in de Plantagekerk!


Georganiseerd op:

Startzon 27 mei 2018 om11.30Tot ongeveerzon 27 mei 2018 om13.00

Locatie:

Plantagekerk
Locatie gegevens
AdresStationsstraat 136
Postcode3841 DCPlaatsHarderwijk