Start wandelingen

Vrijdag 31 maart
18:00
19:00
20:00

Zaterdag 1 april
13:00
14:00
15:00

Zaterdag 1 april
18:00
19:00
20:00

PASSIONPAASEVENT

Het begint allemaal in het oude dorpje Beth Tikva: het leven lijkt z’n gangetje te gaan, maar het zijn roerige tijden. Veel bewoners zijn onrustig en praten met elkaar over Jezus. Ken jij hem? Wil jij hem kennen? Niemand realiseert zich dat er straks iets gaat gebeuren. Iets wat meer impact heeft dan de klimaatverandering die we de komende eeuw gaan mee maken…

WANDELROUTE

FromTo

Het dropHortuspark

Beth Tikva

Het begint allemaal in het oude dorpje Beth Tikva: het leven lijkt z’n gangetje te gaan en niemand realiseert zich dat er straks iets gaat gebeuren. Iets wat meer impact heeft dan de klimaatverandering die we de komende eeuw gaan mee maken…

FromTo

Passion HarderwijkMarkt (Oude stadhuis)

Passion Harderwijk

Op de markt (voor het oude stadhuis van Harderwijk) vindt een live zang- en muziek spektakel plaats met band en groot koor die het verhaal van de Passion en de emoties die we allemaal in ons leven kennen versterken. Prachtige Nederlands nummers of vertaald naar het Nederlands.

FromTo

Kruis WandelingVanaf Markt

Kruiswandeling

Vanaf de markt pakken we het verlichte Passionkruis op en lopen in stilte naar de volgende locatie. Tijdens de wandeling staan we stil bij het overlijden van Jezus, maar ook bij onze eigen moeilijkheden.

FromTo

PilatusStrandboulevard

Pilatusscene

We vervolgen onze weg met de Pilatus scene. Wie moeten we vervolgen, wie is de echte misdadiger. Waarom maken we hier de keuze die uiteindelijk zoveel goeds voor ons heeft gebracht?

FromTo

Kruisiging en OpstandingStrandeiland

Kruisiging en Opstanding

Na de Pilatus scene pakken we nog een het kruis op voor de laatste scene, de Kruisiging en opstanding. We worden meegenomen in de laatste lastige uren van Jezus, vlak voor en tijdens zijn kruisiging. Maar daarna, mogen we het licht aanschouwen.

FromTo

De 7e HemelStrandeiland

De 7e Hemel

Na de opstanding is het tijd om na te praten, even wat lekkers te eten of te drinken. Op het strandeiland zijn spelletjes voor de kinderen en staat er een gebedshuis. Hier kun je even tot rust komen, een kaarsje aansteken of een briefje schrijven.

AANMELDEN VRIJWILLIGER

Voor het PassionPaasevent zijn we nog op zoek naar vrijwilligers.

Voorbereiding

In de week voorafgaand aan het PassionPaasevent willen we het dorp opbouwen en aankleden. Het zelfde geldt voor de diverse scenes.

Op de dag zelf

Voordat we van start kunnen gaan moet er ook op de dag zelf nog veel gedaan worden, aanleggen verlichting en geluid, laatste puntjes op de i bij het dorp. Theaterspelers aankleden en smincken en nog veel meer!

de 7e Hemel

Na afloop van de wandeling is er een grote tent waar de bezoekers kunnen napraten, stil kunnen worden in het gebedshuis en voor de kinderen zijn er nog spelletjes op het strand.

Wil jij ons helpen? Meld je dan aan op de website