Nieuw kinderboekje van voorganger Pieter Both uit Harderwijk

Nieuw kinderboekje van voorganger Pieter Both uit Harderwijk

Nieuw kinderboekje van voorganger Pieter Both uit Harderwijk na succes van ‘God is altijd bij mij’: 150 verhaaltjes voor kinderen.

Pieter Both, voorganger in hervormde gemeente De Regenboog, schreef een nieuw dagboekje voor kinderen. Op zaterdag 2 december presenteerde hij dit boek in christelijke boekhandel Oase. ,,Ik verveel me snel, dus dan ga ik maar weer schrijven.”

God is om mij heen’ is de titel van het nieuwe boekje. ,,Wat ik wilde, bestond eigenlijk niet”, vertelt Pieter Both aan de omstanders op zaterdagochtend. ,,Ik heb zelf kinderen en was op zoek naar een dagboekje. Ik kon alleen kinderbijbels vinden, of als het geen kinderbijbel was, vond ik het snel belerend. Ik wilde een boekje waarvan de kinderen zouden denken: dit gaat over mijn leven.”

Aangezien Both dit dus niet kon vinden, besloot hij het zelf te schrijven. Hier had de dominee al ruime ervaring mee. God is om mij heen is het dertiende boekje dat Both schreef. ,,Dit is eigenlijk het tweede deel uit een serie.” Het eerste boekje ‘God is altijd bij mij’, bleek een succes. ,,Van dat boekje komt er nu een derde of vierde druk, dat vind ik best bijzonder.”

GELOOF

Het boekje is gevuld met 150 verhaaltjes voor de kinderen. ,,Onderaan iedere pagina staat een vraag. De helft van de vragen gaat over het geloof, de andere helft gaat over andere dingen”, legt Both uit. Volgens hem maakt dit het boekje ook geschikt voor kinderen die niet gelovig worden opgevoed. ,,Iedere tekst is wel gekoppeld aan een bijbelvers, maar je hoeft de verhalen niet te kennen om je erin te herkennen. Het gaat altijd over het dagelijks leven van de kinderen.”

REACTIES

Die reactie heeft Both ook meerdere keren van mensen gekregen. ,,Laatst kwam ik een mevrouw tegen in supermarkt tegen”, vertelt Both. ,,Zij zei tegen mij dat ze thuis het werkwoord ‘pieteren’ hebben. Dat betekent dat ze een stukje gaan lezen uit mijn boekje.” Daarnaast blijkt het boekje ook herkenbaar voor de kinderen. ,,Een andere moeder vertelde laatst dat haar dochter aan haar had gevraagd: ‘hoe weet die meneer altijd precies wat wij deze week meemaken?’’, lacht Both.

Op de voorkant van het boek staat dat het geschreven is voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Both heeft het boekje dan wel geschreven voor deze leeftijd; ,,Maar dat betekent niet dat het minder geschikt is voor kinderen van andere leeftijden. Soms hoor ik zelfs van volwassenen dat ze zich erin herkennen”, aldus Both.

Of dit boekje net zo’n succes gaat worden als de vorige, is natuurlijk nog afwachten. Terwijl de voorganger nog aan het praten is, krijgt hij meerdere keren de vraag of hij een exemplaar van zijn nieuwe boek wil signeren. Ondertussen speelt Both alweer met het idee voor een volgend boek. ,,Ik verveel me snel, dus dan ga ik maar weer schrijven,” grapt hij. ,,Ik zit nu te denken aan eenzelfde soort boekje als ‘God is om mij heen’, maar dan voor ouderen.”

TE KOOP

Het dagboekje is voor 13,99 euro te koop bij Christelijke boekhandel Oase of online.

 

Bron: Harderwijker Courant

Share this post