Stadsbijbel Harderwijk Hierden

Stadsbijbel Harderwijk Hierden

Stadsbijbel Harderwijk-Hierden

De Stadsbijbel bevat het Nieuwe Testament, een belangrijk deel van de Bijbel. Geschiedenissen, verhalen, intriges en profetieën komen langs.
Uiteindelijk draaien ze allemaal om een centrale persoon: Jezus Christus.
Bent u benieuwd naar de belangrijkste bron van onze beschaving? Is het soms tijd voor een hernieuwde kennismaking?
We nodigen u van harte uit om in dit boek te gaan lezen.
Waarom een stadsbijbel?
De boodschap van de Bijbel heeft op onze stad door de eeuwen heen een stempel gedrukt dat ook vandaag de dag te zien is aan de vele kerken, straatnamen en de geschiedenis.
Toch heeft de bijbel en het geloof in God voor veel mensen niet meer de betekenis die het eerder had. Een tiental kerken uit Harderwijk( genoemd onder Over) heeft daarom de handen in een geslagen om deze Stadsbijbel uit te brengen. Wel in een moderne, goed leesbare vertaling met een eigen gezicht en met hulp en informatie bij het lezen ( zie Leestips en de bijlagen achter in).
Bijbellezen, waarom en hoe?
Met de stadsbijbel heeft u een Nieuwe Testament ( NT) in handen gekregen. Het NT is het tweede deel van Bijbel, begint met een beschrijving van het leven van Jezus ( de eerste 4 boeken, de Evangeliën) door 4 mensen die Jezus van nabij meegemaakt hebben.
De Bijbel is een fascinerend boek, na eeuwen nog steeds het meest gedrukte, verkochte en vertaalde boek ter wereld. Toch is de Bijbel en het NT niet meteen makkelijk te begrijpen, omdat het zich afspeelt in een tijd aan het begin van ons jaartelling… want Jezus geboorte was het begin! Ook omdat Jezus het hart is van het Christendom is het goed om daar te beginnen want je begint bij de kern van de zaak.
Meer weten?
Naast het lezen van de Bijbel zijn er nog vele manieren en plaatsen waar hulp aangereikt wordt bij je persoonlijke ontdekkingstocht.
Wij willen je graag wat verdere mogelijkheden aanreiken:

Inkijkje Stadsbijbel

Meer informatie over de Stadsbijbel

Share this post